Evenement

img

Kunst in het Volkspark ontstond in 1993 uit het initiatief van De Twentsche Courant Tubantia en de Westfalische Nachrichten uit Munster.

Doel
Het doel was destijds een kunstevenement te organiseren dat voor iedereen toegankelijk is en grensoverschrijdende cultuur dichter bij de mensen brengt. Inmiddels is deze doelstelling verdiept en streeft de organisatie naar landelijke en grensoverschrijdende naamsbekendheid. Het aantal exposanten wordt naar 150 deelnemers verhoogd. Daarnaast is er de mogelijkheid voor cultuurgerelateerde instellingen en organisaties zich tijdens de kunstmanifestatie te presenteren. Om het kwaliteitsniveau van de deelnemers te borgen, beoordeelt een deskundige jury welke kunstenaar mag exposeren. Jaarlijks komen er gemiddeld 30.000 bezoekers naar dit prachtige evenement.

Succesformule
Het hoge aantal bezoekers, het enthousiasme van de deelnemende kunstenaars, de grote betrokkenheid van de sponsors en subsidienten versterkt de organisatie dat Kunst in het Volkspark een succesformule is.