Nieuws

img
0
Joke de Kruijf: ‘Ik vind het heel fijn om in het Duits te zingen’

Joke de Kruijf is een van de sterren die optreedt bij Musicals in het Volkspark. Dat het open air concert grensoverschrijdend is, maakt het extra aantrekkelijk voor haar. “Ik vind het heel fijn om in het Duits te zingen.”

 

Joke verheugt zich op het concert in het Volkpark van zaterdagavond. “Ik zie er echt naar uit. Niet alleen omdat ik optreden in de open air altijd leuk vind, maar ook omdat je je collega’s weer eens ziet. Zo vaak kom je elkaar niet tegen.”

 

Joke is natuurlijk een doorgewinterde musicalster waar Enschede trots om in het midden te hebben, ook al is het maar voor één avond. De in Amsterdam geboren zangeres en actrice schitterde niet alleen in musicals als de Phantom of the Opera, Cats en Carmen, maar ook in Chess, ‘T Schaep met de Vijf Pooten en Het meisje met het rode haar.

 

Zingen in de Duitse taal, zoals bij Musicals in het Volkspark op de agenda staat, is niet vreemd voor Joke. “Ik ben mijn carrière begonnen in Hamburg. Ik heb daar in de Phantom en in Cats gezongen. En in Oostenrijk heb ik Les Misérables gedaan. Ik ben zeker begaan met de Duitse taal. Zingen in het Duits heb ik als heel plezierig ervaren. De Duitse taal vind ik heel mooi vanwege de uitspraak. Het is heel leuk dat ik mee mag doen aan dit project, omdat er voor een deel in het Duits wordt gezongen.”

 

Bij het concert in het Volkspark zal Joke vier nummers gaan zingen. Twee nummers uit de Phantom, eentje uit Grease en eentje uit Cats. “Uit Grease ga ik Hopelessly devoted tot you zingen en uit Cats Memory. Of is het Memories?”, zegt de Amsterdamse. Met producent Gerard Cornelisse werkte ze eerder samen in de musical Willeke, waarin ze Willeke speelde. “En ik heb met Gerard ook de musical Carlie gedaan – heb ik een barbiepop gespeeld.”

 

De setting in Enschede, in de openlucht, in een mooi park en met Duitse invloeden, vindt ze helemaal te gek. “De setting is heel bijzonder. En het is fijn dat het zo leeft in Enschede. We moeten allemaal hard werken dat het succes van musicals doorgang vindt. Ik denk dat dit soort concerten het alleen maar versterkt. En dat je daar deel van uitmaakt is alleen maar mooi. Ik verheug me erg op Enschede. Het gaat een hele mooie avond worden.”