Nieuws

img
0
KunstNonStop-plein tijdens Kunst in het Volkspark

Het jubilerende KunstNonStop (KNS) organiseert ook dit jaar een KNS-plein tijdens Kunst in het Volkspark op zondag 10 juni. KNS streeft ernaar het KNS-plein een helder baken van professionele beeldende kunst te laten zijn midden in het park. Vorig jaar was de aanwezigheid van KNS wederom een groot succes, de winnaar van de Kunst in het Volksparkprijs kwam ook dat jaar weer van ons plein!

 

KNS bestaat dit jaar 10 jaar en Kunst in het Volkspark bestaat 25 jaar, dus we willen er een feestelijke dag van maken. Daarom hebben we een mooi programma voor u samengesteld. Er zijn gedurende de dag een viertal artist talks te beluisteren in het overdekte paviljoen midden op ons plein: Marloes Staal, Madelon Pels, Mark van Loon en Danielle Spoelman vertellen over hun werk en hun drijfveren. En KNS geeft een rondleiding over het KNS-plein, langs het winnaarspaviljoen en de galeries. Myriam Knol nodigt je uit om deel te nemen aan haar performance door je eigen ‘vuist-schaal’ te maken, Esther de Vries en Manje Dijkman geven een demonstratie landschapschilderen en Femke Kloppenburg geeft een demonstratie vilten met punchmachine.

 

Deelnemende kunstenaars

Maarten van Aken (winnaar 2017), Ray Andreas, Vera Berkvens, Broekstra & Van Loon Beeldbouw, Christel Burghoorn, Willemijn Calis, Dirk Comello, Annelien Dam (winnaar 2016), Manje Dijkman, Miguel Dominquez, Saskia Griepink, Katinka Hamming, Helena Hoogenraad, Diana Huijts, Ivo Kamphuis (winnaar 2002), Femke Kloppenburg, Myriam Knol, Jurgen Kuipers, Inge Kuypers, Manon Leeflang, Tessa Lieffering (winnaar 1999), Elly Jacoba Meijer, Madelon Pels, Susan Pinkster, Judith Schepers (winnaar 2013), Danielle Spoelman (winnaar 2015), Marloes Staal, Debbie Voerman, René Völker en Esther de Vries (winnaar 2012).

 

Het KNS-plein is te vinden op een centrale plek midden in het park, vlak na de hoofdingang van het Volkspark. We ontvangen u graag!

 

Programma:

12:00 uur: artist talk Mark van Loon

12:30 uur: artist talk Madelon Pels

13:00 uur: rondleiding over KNS-plein, winnaarspaviljoen en galeriestraatje

14:00 uur: artist talk Marloes Staal

14:30 uur: artist talk Danielle Spoelman

17:00 uur: afsluitende borrel

 

Over KunstNonStop

KunstNonStop is hét platform voor beeldende kunst in Enschede en omstreken dat kunstenaars, kunstliefhebbers en kunstinstellingen bij elkaar brengt. KunstNonStop wil door te verbinden de beeldende kunstsector versterken en alle mooie initiatieven en exposities die er zijn in de stad en de regio onder de aandacht van een groter publiek brengen.

Op de website KunstNonStop.nl vindt u daarom een actuele agenda, ateliers, kunstenaars, tentoonstellingsruimtes, workshops, een fotoarchief met foto’s van openingen en evenementen, evenals de volledige gemeentelijke kunstcollectie. KunstNonStop is het startpunt voor iedereen die iets wil weten over beeldende kunst in en rondom Enschede, in de breedste zin van het woord.