Nieuws

img
0
Muzikaal leider Jos Pijnappel: ‘In totaal gaan we 26 nummers ten gehore brengen’

 Het orkest dat de musicalsterren zaterdagavond gaat begeleiden in het Volkspark is een bijzonder orkest dat bestaat uit 35 muzikanten van verschillende muziekverenigingen in de regio. Daar komt het combo van Henk Ruiter nog bij, plus drie backing vocalisten.

Het vijfkoppige combo van Henk Ruiter bestaat louter uit professionals en is bekend van de Black and White Christmas Night, zo meldt Jos Pijnappel, de dirigent, muzikaal leider en arrangeur van Musicals in het Volkspark. ”Het combo van Henk Ruiter is een garantie voor kwaliteit”, weet Pijnappel.

Het orkest was afgelopen weekend voor het eerst bijeen. In de grote zaal van Atak werd driftig gerepeteerd. “Het orkest dat ik heb geformeerd, bestaat uit enthousiaste leden die muziek maken bij verschillende verenigingen in de regio”, vertelt Enschedeër Pijnappel. “Ze komen bijvoorbeeld uit Enschede, Hengelo en Oldenzaal, maar ook uit Duitsland. Het zijn wel leden vanaf een bepaald niveau. Het is in die zin bijzonder dat ze nog nooit samen hebben gespeeld én dat we heel weinig tijd hebben om te oefenen. Eén weekend repeteren, dan moet het goed zijn”, zegt Pijnappel.

Met het orkest, het combo en de backing vocals is er een groep van 43 muzikanten om de solisten te ondersteunen. “In totaal gaan we 26 nummers ten gehore brengen”, zegt Pijnappel, die voor het grootste deel van de liedjes de arrangementen heeft geschreven.

Pijnappel ziet uit naar zijn rol als dirigent en muzikaal leider van zo’n groot gezelschap. Dat Maike Boerdam, Joke de Kruijf en Thomas Hohler in het Duits gaan zingen geeft een extra schwung, vindt de Enschedeër. “Thomas Hohler speelt momenteel in Wahnsinn. Zo fietsen we langs de highlights van alle grote musicals en langs musicals die nog succesvol moeten worden.”

Hij noemt SOOF en STORK! “Zo is er voor ieder wat wils”, aldus Pijnappel, die ook bij STORK! de muzikale leiding heeft en vorig jaar van de partij was bij Het Verzet Kraakt. STORK! is vanaf 21 augustus vijf weken lang te zien op het voormalige terrein van Stork in Hengelo. Roosmarijn Luyten en Niels Gooijer spelen de hoofdrollen.

 

Eten bij De Jaargetijden

De Jaargetijden zet voorafgaand aan het concert een terras in de achtertuin waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. “We zetten bierbanken neer en zorgen voor een gezellige aanloop”, zegt Maikel Pot van de Jaargetijden.
Vanaf 18.00 uur wordt het achterterras van de horecagelegenheid in het Volkspark een open locatie voor vroege bezoekers van het musicalconcert. “Lekker met z’n allen eten in de tuin op ons terras”, zegt Pot. “Met een sateetje erbij, pulled pork – lekker borrelen in een ongedwongen sfeer, heel informeel.” Reserveren hoeft niet, zegt Pot. ”De boodschap is dat je bij ons moet zijn voor iets kleins te eten en een drankje.”